Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

O.S.S.'20 in spektakelstuk naast Baronie

21 september 2014 16:30

Zes doelpunten en zo'n twaalf gele kaarten: O.S.S.'20 en Baronie maakten er zondagmiddag een spectaculair duel van op De Rusheuvel.

De bezoekers leken na een kwartier op rozen te zitten, toen ze een 0-2 voorsprong namen. O.S.S.'20 toonde echter veerkracht en kwam terug tot 2-2. Baronie kwam toen vervolgens weer op voorsprong, maar de Ossenaren kwamen wederom op gelijke hoogte: 3-3.

Baronie was voorafgaand aan het duel licht favoriet en liet al snel in het duel zien waarom het gedeeld koploper is in de Hoofdklasse B. Al na een kwartier stond het met 0-2 voor en leek O.S.S.'20 klaar voor de slachtbank. Na de snelle voorsprong lag het spel ruim tien minuten stil vanwege een blessure bij de grensrechter. Hij werd vervangen het spel werd hervat. Na een half uur was Baronie dicht bij de 0-3, maar doelman Rick van der Leest bracht knap redding. Op een belangrijk moment, vlak voor rust, was het O.S.S.'20 dat terug in de wedstrijd kwam. En hoe. Tony de Groot kapte zich aan de rechterkant vrij en haalde op schitterende wijze doeltreffend uit: 1-2. De Osse spits kreeg niet veel later ook een uitgelezen kans op de 2-2. De scheidsrechter wees naar de stip en De Groot nam de verantwoordelijkheid. Eigenlijk stond volgens O.S.S.'20 Ferdy van den Berg bovenaan de lijst, maar die vroeg De Groot om hem te nemen. De inzet was echter slap en de doelman keerde.

Joey Schuurmans
Snel na rust viel wel de 2-2. Bob van Lith, met zijn snelheid als grote wapen, klopte de Bredase doelman en zorgde voor een feeststemming op de hoofdtribune en langs de lijnen. Lang kon O.S.S.'20 echter niet genieten van de gelijke stand. In de 51e minuut was het namelijk Baronie dat weer de leiding nam. Trainer Maarten van Vugt bracht vervolgens Joey Schuurmans, één van de slechts vier wissels (samen met doelman Kevin Maassen, Yori Koel en Ferhat Coskun) en dat bleek een gouden ingreep. Hij kwam dichtbij de spits voetballen en Baronie werd meer onder druk gezet. Een kwartier voor tijd was het de van Margriet overgekomen voetballer die zelf voor de 3-3 tekende. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het erg spannend en was het wachten op de zevende treffer. Die viel echter niet, zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Overigens had scheidsrechter Coppens het druk. Hij trok veelvuldig een gele kaart en in de slotminuut kreeg Baronie-aanvoerder Jamie Kankam zijn tweede geel.

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Ritchie Mangandu, Martijn Kuijpers, Erwin Stadhouders, Jevaro Ikanubun, Carlo Nelissen, Luuk van Dijk, Richard van der Venne, Bob van Lith, Ferdy van den Berg en Tony de Groot.
Ingevallen: Ferhat Coskun, Joey Schuurmans en Yori Koel