Wedstrijdverslagen - s.v. O.S.S.'20

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

De wedstrijden van afgelopen week (11 - 17 september)

Nulandia JO13-2 - O.S.S.'20 JO13-2 2-5
Ondanks enkele afwezigen, familie Vink ligt lekker aan het Turkse strand te genieten van een welverdiende vakantie  en de geblesseerde Mees zat langs de kant, hadden we voldoende mankracht om het op te gaan nemen tegen Nulandia. Al vanaf de aftrap waren we wakker en fel in de duels. Dit bracht al snel de voorsprong op het scorebord. Stijn werd in de spits aangespeeld en zette met een steekbal Niek aan het werk voorin. Die pikte de bal goed op en verschalkte in een 1 op 1 duel de keeper, 0-1.
Niet veel later hetzelfde scenario, Stijn gaf een goed balletje diep op Joppe en die ging met zijn turbo erop richting de 16 van Nulandia. Maar de keeper torpedeerde hem net erbuiten, met als gevolg een gele kaart en een vrije trap. Die werd jammer genoeg gekeerd door de reservekeeper, dus kans om zeep. Niet veel later werd Niek in stelling gebracht op rand strafschopgebied, maar ook dit schot miste richting en ging naast.
In de 13de minuut dacht een verdediger van Nulandia dat ook hij mocht keepen en dook met 2 armen de bal uit het doelgebied, de scheids kon niet anders dan een pingel geven. Dit werd een prooi voor Abel die hard de bal tegen de touwen roste, 0-2. Was Nulandia dan niet in staat iets ertegenover te zetten? Jawel, want ze bleven wel voetballen en kleine kansen krijgen om de score te verkleinen. In de 16de minuut was het dan ook voor hun een keer raak, op het middenveld werd de bal knullig verloren en met een snelle actie zette Nulandia hun spits aan de gang en die miste niet, een schot in de verre hoek verdween in het net, 1-2.
Uit enkele corners kregen we nog goede kansen, maar Stijn kopte jammer genoeg 2x net over en 1x tegen de paal. Niet veel later maakte Joppe de voorsprong weer groter. Niek ging links op avontuur en zag dat Joppe meegelopen was. Met een goede pass zette hij hem vrij voor doel en Joppe bedacht zich niet en tikte met een hard schot raak, 1-3. Onze drang om te scoren was nog niet over, we wilde het voor de rust al afgemaakt hebben. In de 20ste minuut was het Jens die zijn goaltje meepikte, met een lekkere solo zette hijzelf alleen voor de keeper en scoorde beheerst de 1-4.
Na rust werd het wat rommeliger, op het middenveld werden we onrustig en dat brengt veel balverlies. Ook Nulandia zag dit en rook kansen. Uit een uitbal werd een speler aangespeeld die zeker 2 meter buitenspel stond, maar ondanks het vlaggen dacht de scheids hier heel anders over. Uit deze actie werd gescoord, volledig onterecht, maar de scheids hield vol dat de bal telde, 2-4.
Het spel golfde zo op en neer, Nulandia probeerde het wel, maar Bent had zijn verdedigers scherp gezet en die hielden stand. Ik wil niemand te kort doen vandaag, maar Rui was vandaag de onpasseerbare linksback en met verve stand hield tegen de spitsen uit Nuland. Klasse Rui! In de allerlaatste minuut dacht Bent ook dat hij wel eens op het scorebord wilde verschijnen. Hij pikte goed de bal op de middellijn (goed uitgestapt!) en legde na een kaats de bal panklaar voor zijn rechtervoet, bedacht zich niet en schot met een flinke boogbal over zo’n 30 meter raak!  Heerlijke goal! 2-5 Direct hierna floot de scheids af! Volop vreugde op het veld en bij de supporters op de tribune! Verdiend gewonnen mannen!! Hard gewerkt en geknokt voor iedere bal, klasse!!

O.S.S.'20 JO23-1 - SCE JO23-1 4-1
In speelronde 3 moest OSS'20 jo23-1 aantreden tegen SCE uit Nijmegen, die beide gespeelde wedstrijden wisten te winnen. 
OSS'20 kon niet beschikken over Jesse, Bjorn en Hugo. Thomas van Osch speelde wel mee op de positie van centrale middenvelder. OSS'20 begon opnieuw geweldig aan de wedstrijd en wist direct grote kansen te creëren. SCE werd in het eerste kwartier compleet weggespeeld, maar OSS'20 faalde in de afwerking. Na een kwartier spelen kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. OSS'20 stond verdedigend goed georganiseerd tot minuut 37. SCE mocht ongehinderd rond de 16 combineren en uiteindelijk ongedekt uithalen: 0-1. OSS'20 ging teleurgesteld de kleedkamer in. Wat een ruime voorsprong had moeten zijn, was nu een 0-1 achterstand. In de 2e helft ging OSS'20 op zoek naar de gelijkmaker en het was Thijs die in de 60e minuut de 1-1 op het scorebord zette. Vanaf dat moment drukte OSS'20 het gaspedaal verder in en scoorde Frans de 2-1. Even later was het de beurt aan de goed spelende Siem, die de 3-1 en 4-1 wist te scoren.  Wat in de 1e helft niet lukte, lukte in de 2e helft wel. Door deze overwinning is OSS'20 geklommen naar de 3e plek op de ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt OSS'20 opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander: Woezik jo23-1.

De verslagen van vorige weken vind je hier
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!