Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

O.S.S.'20 maakt indruk op bezoek bij TEC

24 februari 2015 9:30

O.S.S.'20 hoopte afgelopen zondag bij winst een goede stap te zetten richting rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse B. Het won ook zeer knap met 0-4 bij TEC, maar zag dat ook de nummers elf Schijndel en twaalf Deurne een overwinning boekten. De thuiswedstrijd van volgende week zondag tegen Schijndel kan daarom nu al als een kraker worden bestempeld.

O.S.S.'20 speelde in Tiel de beste wedstrijd van het seizoen. Voor rust was de ploeg van trainer Maarten van Vugt heer en meester op het sportpark in Tiel. Als de Ossenaren wat beter met de kansen om waren gegaan, had er met rust een mooie stand op het scorebord gestaan. Beide ploegen leken echter met 0-0 naar de kleedkamers te gaan, totdat vier minuten voor rust Ferhat Coskun de 0-1 binnenschoot. De jeugdige vleugelaanvaller speelde een uitstekende wedstrijd en bewees een goede concurrent te zijn voor Bob van Lith, die op de bank zat vanwege een eerdere vakantie.

Rode kaart
In de 48ste minuut was de wedstrijd gespeeld. Massaro Latuheru haalde Coskun onderuit in het zestienmetergebied en moest vertrekken met een rode kaart. Linksback Yori Koel legde de bal op de stip en maakte geen fout: 0-2. TEC, waar Ossenaar Jesper Brocks in de tweede helft inviel, was gebroken en lag klaar voor de slachtbank. In de 67ste minuut werd het 0-3 toen Richard van der Venne zijn doelpuntje meepikte. Het slotakkoord was twintig minuten voor Tony de Groot. De aanvaller schoot de 0-4 binnen vanaf elf meter. Zijn vijftiende treffer van het seizoen alweer.

'Andere hoek'
"Ik was erg blij met mijn doelpunt", aldus De Groot. "Normaal gesproken neemt Koel de penalty's, maar ik vroeg hem of ik deze mocht nemen en hij zei ja. Vorig jaar miste ik tegen TEC een penalty, maar dit keer koos ik voor de andere hoek en scoorde ik." De Groot genoot vandaag 90 minuten lang van zijn ploeg. "We speelden goed en zaten er overal op het veld kort op. Gelukkig kwamen we net voor rust op voorsprong en snel in de tweede helft was het duel beslist. Eerder dit seizoen verloren we thuis van TEC, maar hadden we ook moeten winnen. Toen ging de bal er niet in, dit keer liep het wel goed af."