Facebook Toestaan Niet toestaan

O.S.S.’20 trekt zege na rust naar zich toe

31 augustus 2022 20:00

Bron: Kliknieuws.nl

BREDA | O.S.S.’20 is van de hatelijke nul af. De ploeg van coach Roy de Haan pakte uit tegen Baronie de winst: 1-2. Kay van de Vorst maakte in de laatste minuut de winnende goal namens O.S.S.’20.

De eerste helft had O.S.S.’20 meer balbezit dan Baronie, maar creëerde daarmee nauwelijks kansen. Ook Baronie kwam tot geen enkele uitgespeelde kans, maar de thuisploeg kreeg wel drie vrije trappen op de rand van het 16-metergebied. De laatste daarvan, op slag van rust, werd vakkundig in de kruising geschoten: 1-0 bij rust. In de tweede helft kwamen Jos Pelzer, Bob Zonnenberg en Jarno Abbel bij O.S.S.’20 in de ploeg. Baronie kreeg net na de rust nog twee goede kansen op de 2-0. Jari van Ginkel wist bij een van die twee pogingen de bal in een uiterste krachtsinspanning van de doellijn te werken.

Loon naar werken

Daarna was het O.S.S.’20 dat steeds beter ging voetballen. Het goede spel werd uiteindelijk bekroond, toen Joep Engelen een vrije trap vanaf de linkerkant goed indraaide en deze prachtig ingekopt zag worden door Pelzer: 1-1. Daarna was het O.S.S.’20 dat vol doorging met aanvallen en ook de beste kansen kreeg op de winst. Rob van Sonsbeek en opnieuw Jos Pelzer hadden beiden de 1-2 op de schoen, maar zij lobden de bal net over het doel. Het was uiteindelijk Kay van der Vorst, die O.S.S.’20 via een afgeslagen bal dankzij een prachtig zondagsschot vlak voor tijd de 1-2 overwinning bracht. Op basis van de tweede helft was de Osse zege verdiend.

Dankzij de overwinning in Breda staat O.S.S.’20 weer in de (brede) middenmoot. Koploper ADO’20 heeft als enige ploeg nog een maximale score. De Ossenaren spelen zondag 4 september thuis tegen GVV Unitas.