Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

O.S.S.'20 krijgt klop van Dongen

30 november 2014 22:00

O.S.S.'20 is voorlopig afgehaakt in de (sub)top van de Hoofdklasse B. De Ossenaren verloren zondagmiddag met 3-1 bij Dongen, dat de tweede plaats bezet achter koploper Gemert. O.S.S.'20 blijft met een negende plek nog wel ruim boven de 'gevaarlijke' nacompetitiestreep staan.

Met dank aan de collega's van Kliksport

Dongen liet al in de beginfase zien dat het maar met één ding tevreden was: een overwinning. Het was dat doelman Rick van der Leest weer ouderwets als een geweldenaar stond te keepen, anders had er al vroeg in de wedstrijd een voorsprong voor Dongen op het scorebord gestaan. O.S.S.'20 kwam maar met vlagen onder het aanvallende spel van Dongen uit. Met name Bob van Lith, die vorige week tegen Gemert nog veel indruk had gemaakt met zijn snelheid, was betrokken bij enkele Osse aanvallen. Dongen moest achterin blijven opletten, maar ging met een verdiende voorsprong rusten. Op een psychologisch belangrijk moment, kort voor rust, sloeg de thuisploeg toe. Daan Poelmans was het die de supporters van de thuisploeg wat vreugde bracht in het koude Dongen.

Terechte nederlaag
De eerste helft was Dongen duidelijk de betere ploeg en ook net na rust werd het gaspedaal door de thuisploeg ingedrukt. Toch wel verrassend kwamen de bezoekers na een klein uur spelen op gelijke hoogte. Verdediger Ritchie Mangandu, dit seizoen niet altijd verzekerd van een basisplaats, tikte de gelijkmaker binnen. Een kwartiertje mocht O.S.S.'20 genieten van de 1-1 stand. In de 72e minuut kwam Dongen namelijk opnieuw op voorsprong. Revy Rosalia, in Oss bekend als voormalig profvoetballer van TOP Oss, knalde de gastheren op 2-1. Vijf minuten later schoot Robert Mutzers het duel in het slot: 3-1. Een terechte nederlaag voor O.S.S.'20, dat volgende week UDI'19 op bezoek krijgt. Een week later staat op zaterdag de derby tegen TOP op het programma. Twee interessante duels, maar voor de Ossenaren ook belangrijk om punten te pakken om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen.