Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Gemert in extra tijd langs O.S.S.'20

23 november 2014 23:00

Gemert heeft zondagmiddag zeer belangrijke zaken gedaan in de top van de Hoofdklasse B. Op bezoek bij O.S.S.'20 werd diep in de extra tijd een 1-2 zege geboekt. De ontlading bij Gemert was groot, net als de teleurstelling bij de Ossenaren. Die vooral de schuld legden bij de grensrechter, die meerdere keren onterecht zijn vlag omhoog stak.

Met dank aan de collega's van Kliksport

Klik hier voor het fotoalbum

Voor beide ploegen was het een belangrijk duel. Bij winst van O.S.S.'20 kropen de Ossenaren naar de bovenste plaatsen, voor Gemert betekende het dat het nog steeds de ploeg is met de minste verliespunten. Een opvallende naam in de basis bij O.S.S.'20 was Martijn van de Sande. Door de blessure van vleugelaanvaller Ferdy van den Berg en de schorsing van Ferhat Coskun schoof Richard van der Venne van het middenveld naar de aanval. Erwin Stadhouders schoof ook een linie naar voren en zijn plek centraal achterin werd overgenomen door Van de Sande. Normaal komt de oud-speler van Nevelo uit in het tweede, maar hij maakt zoveel indruk dat hij zijn kans heeft gepakt in de basis. Opvallend is dat hij een aantal jaar niet heeft gevoetbald, maar inmiddels weer helemaal fit is. Van de Sande kreeg samen met Martijn Kuijpers de taak de spits van Gemert in de gaten te houden. Na vier minuten spelen had Thijs van Pol de 0-1 er echter al bijna inliggen. De topschutter kreeg de bal aangespeeld van de op rechts doorgebroken Jens Leijten, maar doelman Rick van der Leest bracht redding. Aan de andere kant liet Bob van Lith zich zien. Wellicht één van de snelste spelers in de Hoofdklasse B en een plaag voor de defensie van Gemert. Tot twee keer toe kwam hij dreigend door via links, zonder overigens echt heel gevaarlijk te worden. Na 23 minuten was het wel raak. Tony de Groot ontsnapte aan de aandacht van verdediging, speelde doelman Sven van Ommeren uit en schoof binnen: 1-0.

Gemert-trainer Bert Ruijsch, door een vakantie flink bruin geworden, greep al na 26 minuten in. Hij bracht Youri van Brussel voor Geert van den Bosch. Een wissel die ervoor zorgde dat Gemert wat meer grip kreeg. O.S.S.'20 kreeg snel na de wissel nog wel een kans, maar Mark van Dijk zorgde er met een harde ingreep op Richard van der Venne voor dat die niet oog in oog met Van Ommeren verscheen. Een actie die hem wel een gele kaart opleverde overigens. Diezelfde Van Dijk was kort voor rust dichtbij de 1-1. Na een goedlopende aanval stoomde hij op richting doelgebied en haalde hij fraai uit. Van der Leest voorkwam met een geweldige redding de gelijkmaker. Een corner vlak voor rust werd ook nog gevaarlijk doorgekopt door Lalisang, maar in de 1-0 stand kwam geen verandering meer.

Scrimmage
Ook in de tweede helft kon Gemert lange tijd niet laten zien waarom het een kandidaat is voor het kampioenschap. O.S.S.'20 bleef eenvoudig op de been en loerde op de 2-0. Na een uur spelen lag de tweede treffer er bijna in. Centrale middenvelder Luuk van Dijk controleerde een vrije trap van Van der Venne en schoot via de lat over. Ook Van Lith had de 2-0 voor het inschieten, maar Van Ommeren gooide zich voor de inzet van de aanvaller. Aan de andere kant was Gemert gevaarlijk met enkele afstandsschoten. Zo'n twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers op voorsprong. Van der Leest kreeg een bal niet klemvast en via een scrimmage kreeg Vincent Buijssen de bal voor zijn voeten. De aanvaller twijfelde niet en schoot hard binnen: 1-1. Dat het kort daarna 1-1 bleef, had Gemert aan zichzelf te danken. Via Jasper Lalisang en Van Pol kreeg het twee grote kansen, maar de scherpte ontbrak. O.S.S.'20 werd achteruit gedrukt, maar was in de omschakeling erg gevaarlijk. De thuisclub werd flink benadeeld door de grensrechter, die twee keer vlagde bij de doorgebroken Van Lith, waarbij van buitenspel echter geen sprake was.

Late treffer
De vermakelijke wedstrijd kreeg een apart slot. Er werden zoveel kansen gemist dat een 1-1 eindstand een feit leek te worden. Tot diep in de extra tijd, toen Van Pol van dichtbij uithaalde en de bal via het lichaam van een tegenstander achter Van der Leest binnen zag vallen. Enorme vreugde in het Gemert-kamp, waar weinigen nog op een overwinning hadden gerekend.

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Ritchie Mangandu, Martijn van de Sande, Martijn Kuijpers, Jevaro Ikanubun, Carlo Nelissen (46. Edwin Huibers), Erwin Stadhouders, Luuk van Dijk, Richard van der Venne (70. Jeffrey van Oss), Bob van Lith en Tony de Groot.

Opstelling Gemert: Sven van Ommeren, Tufan Koca, Kees Brugmans, Mark van Dijk, Geert van den Bosch (26. Youri van Brussel), Bart van Berlo, Jens Leyten, Joost Habraken, Jasper Lalisang, Thijs van Bol en Vincent Buijssen (90. Jeffrey Driessen)