Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Jubileumjaar gestart met traditionele nieuwjaarswedstrijd

5 januari 2020 12:15

Op 01 januari 2020 stond, na jaren afwezigheid, eindelijk weer de nieuwjaarswedstrijd op het programma. De gehele maand december is de organisatie druk bezig geweest om zoveel mogelijk jeugdleiders/trainers op de been te krijgen voor deze wedstrijd, alleen wilde dat tot op oudejaarsdag niet echt lukken. Met dank aan vele mensen die O.S.S.’20 een warm hard toedragen hebben we een team van 14 trainers en vrijwilligers op de been kunnen krijgen. Daarentegen was er vanuit de Jo19-1 al halverwege december bekend dat die met 14 spelers aan de aftrap zouden verschijnen. Complimenten en een groot dank je wel aan de staf en spelers dat ze aan hadden gegeven volledig aanwezig te zullen zijn.

Rond de klok van half 3 kwamen de spelers allemaal binnenlopen en na de nieuwjaarswensen werd de kleedkamer opgezocht. Iedereen was er klaar voor om er een leuke wedstrijd van te maken en om de geschiedenisboeken in te gaan in het jubileumjaar van onze mooie club. Bij de trainers/vrijwilligers werd er nog wat moed ingedronken om de wedstrijd tegen de Jo19-1 aan te gaan.

De aanwezige scheidsrechter Joep floot voor het begin van de wedstrijd en de trainers/vrijwilligers schoten uit de startblokken. Al binnen 5 minuten werd er een levensgrote kan op de lat geschoten bij de Jo19-1. De druk hield aan, maar de Jo19-1 voetbalde er een aantal keren goed onderuit. Helaas bleven de hele grote kansen nog uit. De eerste helft was in het voordeel van de trainers/vrijwilligers, maar de Jo19-1 wist net voor het rustsignaal langszij te komen met een mooie aanval. Dit was tevens de ruststand en beide teams zochten de dug-out op voor de tactische bespreken en de benzine voor de tweede helft.

In de tweede helft deden beide teams er alles aan om voor de winst te gaan, maar bij de trainers/vrijwilligers kwam dit het beste uit de verf en zorgde wederom voor de voorsprong. De Jo19-1 kreeg ook goede kansen op de gelijkmaker en ook om zelf op voorsprong te komen. Zelfs bij de aftrap stond de gehele Jo19-1, op de keeper na, al tegen de 16 van de trainers/vrijwilligers. Maar doordat deze net iets slimmer waren, viel de goal niet voor de Jo19-1, maar in de counter werd door de trainers/vrijwilligers de voorsprong uitgebouwd. Hierna was de ban helemaal gebroken en liepen de trainers/vrijwilligers nog wat verder uit. Na in totaal 50 minuten voetballen floot Joep voor het einde en mochten de trainers/vrijwilligers zich de winnaars noemen.

Als afsluiter nog even gezamenlijk, bij gelegenheidsfotograaf Marlies, op de foto en dan de douche opzoeken. Na het douchen had Jolanda, samen met Birgitte, nog gezorgd voor een heerlijke kom erwtensoep en worstenbroodjes. Het begin van ons jubileumjaar was geslaagd.

Als laatste wil ik Davy, Joost, Rory, Mark, Rik, Stijn, Siem, Erik, Dylan, Mitchel, Martijn, Bryan, Paul, Joep, de gehele Jo19-1 en alle mensen die hebben geholpen om deze wedstrijd tot succes te maken bedanken voor hun bijdrage. We hopen volgende jaar vanuit de jeugdleiders/trainers nog meer animo te hebben om wederom de strijd aan te kunnen gaan met de Jo19-1.

Namens de commissie 100-jarig bestaan de beste wensen voor iedereen en we gaan er een mooie jubileumjaar van maken.