Paviljoen

Paviljoen

Paviljoen

O.S.S. werd op 20 januari 1973 een fraai paviljoen rijker dat door veel samenwerkingen en inzet van een kleine groep gerealiseerd was, maar terwijl de voorbereidingen voor de 5e 24 uurrace in volle gang waren, brandde in de nacht van 12 op 13 juni het splinternieuwe paviljoen van binnen helemaal uit. Burgemeester L. Jansen kon gelukkig al op 1 september de officiële heropening verrichten, nadat er had was gewerkt door de familie gebroeders Hendriks en een aantal O.S.S getrouwen.

 

In 1974 werd Ad Sprangers tot voorzitter gekozen. Op zijn verzoek werden een aantal werkgroepen in het leven geroepen, die ieder op hun eigen terrein activiteiten zouden moeten ontplooien, hetgeen in de afgelopen jaren ook inderdaad is gebeurt.

 

Kampioen!

Het laatste kampioenschap dat het eerste van O.S.S. mocht meemaken (tijdens het schrijven van het boek 60 jaar O.S.S. in 1980), werd behaald in het seizoen 1975-176. Door een 25-0 overwinning op Juliana en de nederlaag van concurrent HVCH op de gedenkwaardige zondag 11 april werd O.S.S. '20 kampioen van de 4de klasse met automatische promotie naar de derde klasse. Na 23 jaar weer eens kampioen!! Helaas is het verblijf in de 3de klasse maar kort geweest. In het jubileum jaar (1980) moet men terug naar de 4de klasse om het opnieuw in het volgende seizoen te proberen. 1976 was ook het jaar van de oprichters van "De Pezers", de eigen carnavalsvereniging van O.S.S. die enkele bloeiende jaren heeft gekend, maar helaas op dit moment is ingesluimerd.

 

In 1976 moest O.S.S. opnieuw afscheid nemen van twee leden die de vereniging aan het hart gedrukt hadden: Frater Norberto en WIm van Niftrik. Frator Norberto was enige maanden eerder door zijn ziekte naar het verzorghuis van de fraters in Tilburg gegaan. Voor dat gebeurde heeft het bestuur op een avond afscheid genomen van hem genomen. De frater, die vooral voor de opvang van de O.S.S. jeugd van onschatbare waarde is geweest, is nadien nog wel eens op het sportpark geweest, o.a om de zilveren bondsspeld in ontvangst te nemen. De plotselinge dood van Wimke van Niftrik was mogelijk nog tragischer. Wimke was altijd bij O.S.S. aanwezig; bij het eerste, het tweede, bij de dames en het A-elftal. Het was daarom vooral voor deze elftallen triest dat een noodlottig ongeval abrupt einde maakte aan het leven van deze supporter.

 

De belangrijkste wapen feiten uit het nabije verleden zijn de sponsoring en het kampioenschap van het zevende en het achter senioren elftal. De heren Pennings (Multipress) en Van Herpen (drogisterij) staken het eerste heren team en het eerste damesteam in nieuwe kleding aan het begin van het seizoen 1979 - 1980. Het bestuur zag zich aan de vooravond van het jubileumjaar geconfronteerd worden met problemen bij het seniorensectie. Het liet zich aanvankelijk aanzien dat het negende team gemakkelijk haalbaar was, maar al na enkele weken bleek de belangstelling van de leden die zich hadden opgegeven dermate gering, dat het bestuur genoopt was om het negende elftal terug te trekken uit de competitie. Het achtste elftal kreeg hiervoor de rekening gepresenteerd en moest, na drie gewonnen wedstrijden, opeens in een andere competitie gaan spelen notabene met de erfenis van enkele strafpunten van het negende team. Een protestbrief van de spelers van het achtste, gericht aan de competitie leiding van de KNVB, had gelukkig resultaat, zodat O.S.S. 8 toch met een schone lei aan een nieuwe competitie mocht beginnen.

 

Sportief bezien is het sportjaar 1980 een jaar dat een aanzet moet worden tot nieuwe successen. Immers, degradatie kan alleen maar een stimulans zijn om het volgende seizoen teug te mogen komen. We hebben er alle vertrouwen in, dat het eerste elftal zich daarvoor zal inspannen. Toch is het een voetbal vereniging als O.S.S. '20 niet alleen te doen om hoogstandjes te verrichten in de sportprestatie sfeer. Het belangrijkste doel blijft om een vereniging te zijn, waar men zich thuis kan voelen, die genot schenkt in vrije uren en die lichaam en geest door het spel van verkwikken.

 

Dit historisch overzicht werd gerealiseerd door: Francien van Bergen, Antoon Bimbergen, Tino Geurts, Albert van Lier, Jan Pigmans, Antoon Ploegmakers, Willy van Rossum, Elly Schuyers en Jan van Vucht.

 

1920-1929: Zó begon het allemaal

1930-1933: De crisisjaren

1934-1940: Junioren

1947-1962: Nieuwe periode

1969-1973: ‘De Giel’

1973-1980: Paviljoen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!