O.S.S.’20 maakt gehakt van ADO’20; 5-1

O.S.S.’20 maakt gehakt van ADO’20; 5-1

29 augustus 2021 21:00


OSS | In de eerste helft waren beide ploegen nog aardig aan elkaar gewaagd. Toen in de tweede helft echter het gaspedaal door O.S.S.’20 werd ingedrukt, was ADO’20 een maatje te klein. De teller stopte uiteindelijk bij 5-1, waardoor de Ossenaren aan kop gaan in de Derde Divisie zondag.

Verslag met dank aan de collega's van kliknieuws.nl

Voor de wedstrijd begon werd er afscheid genomen van drie spelers. Bob van Lith, Luuk van Dijk en Ferdy van den Berg speelden jarenlang voor het eerste zondagteam en werden in het zonnetje gezet. Bijzonder was wel dat Van den Berg op de bank plaatsnam tegen ADO’20. In de loop naar de wedstrijd toe was de behoefte aan goede verdedigers zo groot, dat trainer Bertran Kreekels aan Van den Berg vroeg om bij te springen. Na 1 training deed hij dat en uiteindelijk met succes. Maar dat leest u straks.

Vroege 1-0
De start was indrukwekkend van de thuisploeg. Nog geen 30 seconden waren er gespeeld of het was al 1-0. Rob van Sonsbeek kreeg alle ruimte van de centrale verdedigers en klopte doelman Björn Haggerty, die een verleden bij TOP Oss heeft. 

De gasten schrokken, maar lieten vervolgens zien over een aardige ploeg te beschikken. Vooral voorin beschikt trainer Roy van der Mije over wat technisch vaardige spelers. Zoals Raymond de Waard, die met een prachtig schot doelman Rick van der Leest tot een redding dwong. Na ruim een kwartier was het vervolgens wel raak. Back Henry Opoku passeerde op links (de niet geheel fitte) Bart Spierings en legde breed op Milan Klopper: 1-1. ADO’20 kreeg vertrouwen door de gelijkmaker, maar werd daarna weer achteruit gedrongen. Nadat eerst een aantal kansen werden gemist, was het opnieuw Van Sonsbeek met een treffer. Hij kopte raak uit een voorzet van Joep van der Velden, die aan de rechterkant zich uitstekend ontwikkelt.

7 minuten voor rust moest Haggerty voor de derde keer vissen. Bob Zonnenberg krulde een vrije trap richting doel en centrale verdediger Jari van Ginkel (de vervanger van de geblesseerde Joep van de Rande) tikte binnen. “Als ik hem niet had geraakt, was de baal op de paal gekomen. Daarom was het tikkie wel lekker”, aldus Van Ginkel na afloop.

Uitstekende tweede helft
ADO’20 ging in de tweede helft wat anders voetballen en de formatie van Van der Mije leek wat meer controle te hebben. Tot aan de 4-1 van Waterink. De invaller werd halverwege tweede helft diep gestuurd en toonde zich een echte spits: 4-1. Vervolgens was het wachten op een grote uitslag. 

Trainer Bertran Kreekels bracht zelfs nog Van den Berg en ‘eigen kweek’ Teije Leenders. Ze stonden pas 1 minuut in het veld of Van den Berg kreeg de bal al in kansrijke positie voor het doel. Zijn inzet was niet hard, maar wel overtuigend genoeg om de 5-1 aan te tekenen. Een bijzonder doelpunt van een speler die vanwege zijn werk is gestopt, maar heeft aangegeven beschikbaar te zijn als er problemen zijn. Al met al een uitstekende prestatie van een ontketend O.S.S.’20, dat nu samen met UNA en OFC aan kop gaat. Het is voor Kreekels wel te hopen dat de ziekenboeg wat leegstroomt de komende weken.

Opstelling O.S.S.’20: Rick van der Leest, Bart Spierings (46. Daan de Bruijn), Jari van Ginkel, Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Bob Adriaans, Tom Pijnenburg, Rob van Sonsbeek (60. Tim Waterink), Joep van der Velden (86. Teije Leenders) en Jos Peltzer (86. Ferdy van den Berg)


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!